Zending

Zending

"Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd."  Mattheüs 28-19

 

Deze opdracht is aan alle christenen gericht. Ieder kan op een eigen manier betrokken raken bij de opdracht van wereldevangelisatie. De Levend Water gemeente ondersteunt regelmatig bevriende zendingsechtparen of bekende zendingsprojecten. Hieronder vertellen drie families, die wij ondersteunen over hun werk. 

 

Jan–Jelte de Vries

Als evangelist richt ik mijn werkzaamheden met name op Nederland. Het is mijn doel om God`s liefde in woord en daad te delen op plekken waar over het algemeen nog niet zo vaak christenen actief zijn.  Het middel dat ik hiervoor mag gebruiken is “rap”. In 2010 kwam ik voor het eerst met rap-muziek in aanraking. Ik werd met name enthousiast van de manier waarop rappers met taal kunnen spelen en de openheid en eerlijkheid die rap-muziek kenmerken. Dit maakt het een krachtig middel om een boodschap over te brengen. Rap is (begrijpelijk) de muziekstroming met het hoogste aantal woorden binnen een liedje.  Dit geeft mij als artiest dus in die zin het meeste ruimte om inhoudelijk te onderbouwen wat ik wil delen met de luisteraars. 

In mijn eerste 3 EP`s deelde ik met name wat God in mijn leven gedaan heeft en nog steeds doet. De veranderingen die ik onderga sinds ik Hem in mijn leven toegelaten heb. Luisteraars die op een vergelijkbaar punt in hun leven staan, herkennen daar hopelijk gedeeltes in en worden getriggerd en gemotiveerd om na te denken over hun eigen toekomst. In mijn komende debuut-album schrijf ik bewust minder in de ik-vorm en richt ik mij vaker rechtstreeks tot de luisteraars. Ik wil hen niet alleen aan het denken zetten maar hen ook een boodschap van bemoediging en troost meegeven. Uiteindelijk is Jezus het enige Antwoord op al onze levensvragen en ik wijs dan ook graag naar Hem! 

Daarnaast gebruik ik rap om jongeren tijdens sociaal-maatschappelijke projecten hun eigen gaven en talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Sinds 2017 mag ik als zelfstandige fulltime met bovenstaand bezig zijn, met heel veel dank aan de ondersteuning van Levend Water en andere sponsoren! Meer informatie over mijn werk is te vinden op www.simsonhiphop.nl 

 

 

Familie Hamstra

Wij zijn de familie Hamstra, sinds 2015 lid van de Levend Water gemeente in Emmeloord. Al vroeg in ons huwelijk merkten we dat God ons wilde gebruiken in zending. Hij heeft ons beiden, ieder op onze eigen manier, de overtuiging gegeven dat wij betrokken mogen zijn bij het werk onder volken waar geen kerken zijn en waar weinig kans is dat zij het Evangelie zullen horen.  

Van 2006-2008 woonden we als gezin op het Internationale Mission Training Centre Cornerstone in Noord Brabant om voorbereid te worden op het zendingswerk. Daarna zijn we deel geworden van WEC, een zendingsorganisatie, die in Emmeloord gevestigd is. In die tijd zaten we ook voor een aantal maanden in de gemeente Levend Water. In 2009 zijn we naar Gambia verhuisd, een islamitisch land. We woonden in een dorp waar we in de kleine (hiv) kliniek werkten. Later hebben we hier 9 jonge Gambianen opgeleid tot verpleegkundige. Het was zeker een uitdaging om op het Afrikaanse platteland te wonen, maar wat hebben we ervan genoten onderdeel te zijn van de gemeenschap en lokale kerk.  

In 2014 verhuisden we naar buurland Senegal, waar we op de internaatschool (BCS) gingen werken als dormouders en leraren. In 2015 zijn we weer naar Nederland verhuisd en hier werken we nu sinds 2016 als leiders van WEC Nederland. Nu mogen we zelf dus mensen toerusten en begeleiden in de uitzending. Ook proberen we anderen te betrekken bij zending. We zien het als een voorrecht om zo betrokken te zijn bij Gods plan om alle volken Zijn liefde en redding aan te bieden.

Silvian, Thamar, Eline, Lukas, Levi Hamstra
 

 

 

Familie Huisman

Wij zijn Daniël en Jeny en ons dochtertje Sara. We zijn 9 jaar geleden getrouwd in Chili waar Jeny woonde. Toen der tijd werkte ik in Indonesië in een Zendings Hospitaal in de technische dienst en gingen we samen naar Indonesië. Na een aantal maanden was er een baby achtergelaten en Jeny keek mij met grote ogen aan en zei, “Ik wil het”. Zo hebben we Sara kunnen adopteren. 

Ik heb veel werk gedaan in het Hospitaal om de watertoevoer te verbeteren. Het water komt van een kleine dam vlakbij en we hebben daarna ook nog een deepwell put laten boren, zodat er ook water is als de dam leeg raakt in de zomer. We werken sinds 2017 op het eiland Curaçao waar ik 55 jaar geleden met mijn ouders naartoe ging toen ik 2 jaar oud was. 

We werken nu in dezelfde eerste stichting ‘Volle Evangelie Zending Stromen van Kracht’ waar mijn vader ook voor heeft gewerkt toen hij hier voorganger was. De gemeente heet nu ‘Iglesia Bida Nobo’ en heeft 7 voorgangers in verschillende kerken,  waarvan 3 hier op het terrein waar we wonen en zelfs een kleine in het Chinees. Verder zijn de samenkomsten vooral in het Papiaments, Spaans en Nederlands. We hebben hier 16 zalen voor allerlei activiteiten en de grote kerk is nu al 2 jaar in gebruik en bijna helemaal afgebouwd. 

Jeny helpt mee met de zondagschool van een Spaanstalige samenkomst en we doen thuis onderwijs met Sara. Ik ben vooral de voorman in de bouw, verbouwing, reparatie en ik ben de conciërge. We zijn ook druk bezig met de bouw van een nieuw kerkgebouw op een mooie locatie. De 3 muren en de vloer zijn net klaar en nu het dak nog. Zie onze nieuwsbrief:  http://Nieuwsbrief.DanielHuisman.com

Groetjes vanuit het prachtige eiland Curaçao

 

 

Deze jonge mensen*

Deze jonge mensen* hebben een roeping ervaren van God, om het Evangelie te delen met onbereikte volken in Rusland. Daar gaan ze gemeentestichtend werk doen. Samen willen ze bouwen aan Gods koninkrijk. Zij werken daar met Operatie Mobilisatie en zijn uitgezonden door de Baptistengemeente in Meppel. Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief ontvangen dan kunt u mailen naar: pausma@solconmail.nl  *vanwege de veiligheid worden de namen niet vermeld